Scroll Top

Museu Palau Mercader 2023

PROJECTE

El Museu Palau Mercader es troba al bell mig del parc urbà del mateix nom, a la casa senyorial que fou residència dels comtes de Bell-lloc.
El Palau va ser construït entre l’any 1865 i 1867 per encàrrec de Joaquim de Mercader i Belloch, com a torre d’esbarjo. L’any 1899, amb motiu d’un daltabaix econòmic que obligà la família a vendre la seva residència de Barcelona, un palauet al Passeig de Gràcia, van traslladar la seva residència oficial a Cornellà. En aquest moment, el palau de Cornellà va ser rehabilitat per tal de poder acollir alguns conjunts de mobiliari neo-àrab, així com les col·leccions del seu Museu d’Antiguitats i del Gabinet d’Història Natural. El Museu Palau Mercader il·lustra així, la decadència d’una família aristocràtica catalana entre mitjans del segle XIX i primera meitat del segle XX, i proporciona un exemple il·lustratiu
de les formes de vida i els gustos de les classes benestants catalanes, entre 1864 i 1953.

El Museu Palau Mercader contracta els serveis de Veraicon pel manteniment i la gestió documental de les dades a MuseumPlus. Es realitzen campanyes anuals de fotografiat del fons, marcatge i etiquetat, ampliació, correcció i depuració de dades a MuseumPlus des de l’any 2015 fins a l’actualitat.

VÍDEO
  • Fotografia dels objectes – enllaç

FOTOGRAFIES DEL PROJECTE

Preferències Privacitat
Quan visites el nostre lloc web, pot emmagatzemar informació a través del vostre navegador de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Tingues en compte que el bloqueig d'alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.