Scroll Top

Museu de l’Estampació de Premià de Mar

PROJECTE

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar està emplaçat a l’antiga Fàbrica del Gas de Premià de Mar (construïda l’any 1884) i conserva alhora, testimonis de la indústria del gas, l’arqueologia, història i etnologia locals.

El seu objectiu prioritari és explicar l’estampació, com a tècnica, a través del temps, i especialment, l’important paper d’aquesta tècnica en la preindustrialització i la industrialització de Catalunya.

El museu precisa ampliar el registre dels objectes del seu fons i publica un concurs per a executar les tasques de documentació  de les col·leccions. Veraicon és adjudicada per a la realització de les tasques durant els anys 2020, 2021, 2022 i 2023.

L’equip de Veraicon pel projecte està format per perfil de registre i un perfil conservador-fotògraf.

Es realitza l‘inventari, fotografitat presa de mides, etiquetatge i marcatge, documentació a MuseumPlus dels camps de la fitxa d’inventari i es condicionen els objectes i ubiquen als magatzems. Durant el projecte es tracten materials diversos :  dibuixos d’estampació, motlles de bac, mostraris de teixit estampat, pintures, indumentària diversa, entre d’altes objectes relacionats amb l’estampació, procedents de donacions de diverses empreses al museu.

FOTOGRAFIES DEL PROJECTE

Preferències Privacitat
Quan visites el nostre lloc web, pot emmagatzemar informació a través del vostre navegador de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Tingues en compte que el bloqueig d'alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.