Evolució històrica del mobiliari a través dels materials i les tècniques decoratives aplicades del segle XV al XIX

Evolució històrica del mobiliari a través dels materials i les tècniques decoratives aplicades del segle XV al XIX

120,00 140,00

Aprèn a identificar, reconèixer els materials  i les tècniques decoratives aplicades en l’embelliment i la construcció del mobiliari al llarg de la història. Estudiarem els tipus de  fustes més utilitzades en cada època i els països amb més tradició ebenística. D’altra banda identificarem les tècniques ornamentals que caracteritzen cada període i la seva constant evolució que determinaran els trets principals per identificar cada moble.

MATERIALS I TÈCNIQUES DEL MOBILIARI

Aprèn a identificar, reconèixer els materials  i les tècniques decoratives aplicades en l’embelliment i la construcció del mobiliari al llarg de la història. estudiarem els tipus de  fustes més utilitzades en cada època i els països amb més tradició ebenística. D’altra banda identificarem les tècniques ornamentals que caracteritzen cada període i la seva constant evolució que determinaran els trets principals per identificar cada moble.

Per  conèixer les particularitats d’un moble cal saber-lo mirar, observar i llegir per determinar quins són els elements que ens donaran la informació necessària per la seva identificació. El curs pretén donar aquestes pautes però dins d’una basant molt més practica i intuïtiva que teòrica.

A qui va dirigit?

A professionals del sector de la gestió del patrimoni, documentalistes i perfils de conservació – restauració que treballen amb mobiliari.

Objectius del curs

Donar les claus per identificar i documentar materials i tècniques aplicades a mobiliari així com situar-lo dins d’un context històric.

Certificat D’aprofitament

En finalitzar el curs es fa entrega d’un certificat d’aprofitament expedit per Veraicon.
PROGRAMA DEL CURS

SESSIÓ 1

El mobiliari del segle XV al segle XVII: tècniques decoratives, materials i ornamentació.

SESSÓ 2

El mobiliari del segle XVIII i XIX: tècniques decoratives, materials i ornamentació.

SESSIÓ 3

Classe pràctica a la Fundació Ramón Pla Armengol.

 

Col·labora:

DOCENT

Joan Güell

Llicenciat amb Història de l’Art, catalogador, restaurador i conservador de mobiliari. Ha treballat a diferents cases de subhastes de Barcelona. Ha realitzat classes d’història del moble als darrers 20 anys a diferents escoles i institucions de Catalunya. Membre i professor de l’Associació per l’Estudi del Moble.

Dates i horari

8, 9 i 10 d’octubre

Dia 8 | 17 – 20:30 h (3,5h)
Dia 9 | 17 – 20:30 h (3,5h)
Dia 10 | 17 – 20:00 h (3h)

Preu

140 €

120 € *
amb descompte

Tipus de curs

teòric – pràctic

Adreça

– SESSIÓ 1 i 2 –

Pelai, 8

5ª planta (aula 52)

(Edifici Stucom)

Veure mapa |

—–

– SESSIÓ 3 –

Carrer Manila, 43 7e 3a

Barcelona

(Fundació Ramón Pla Armengol)

Veure mapa |

* Els preus amb descompte s’apliquen a antic alumnat, estudiants universitaris/es fins a 25 anys (acreditar amb carnet d’estudiant o matrícula), en situació d’atur (acreditar amb còpia d’inscripció al SOC), socis/es de ACRE, AEM, AMC, CRAC o COBDC (acreditar amb còpia del carnet de l’associació).

EL NOSTRE ALUMNAT DIU

Al tractar-se d’una nova formació encara no disposem de comentaris.

Preguntes freqüents

Què necessito portar?

T’entreguem el programa del curs en PDF al finalitzar la formació. Recomanem llibreta i un bolígraf per prendre notes durant la classe, així com una petita ampolla d’aigua per beure.

Quina experiència es necessita?
No cal disposar de coneixements previs sobre mobiliari, es comença des de zero.
Ets empresa i vols inscriure als teus treballadors?
Habitualment els museus o altres institucions inscriuen els seus treballadors, en aquest cas si us plau facilita les dades de facturació quan omplis les dades de l’adreça i el nif. També ens caldrà les dades de l’alumne per a gestionar la documentació del curs i el certificat d’aprofitament.